Geroosterde bloemkool met tofu en couscous

IMG_3333– 1 bloemkool

– 2 rode uien

– scheut olijfolie

– 300 g couscous

– 300-400 ml groentenbouillon

– 250 g tofu

– 1/2 tl paprikapoeder

– snuf cayennepeper

– 1 tl gedroogde oregano

– zonnebloemolie

– 5 takjes bladpetersellie

– zout en peper uit de molen

Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de bloemkool in roosjes en de rode uien n 2 à 3 halve ringen. Meng de bloemkoolroosjes, rode ui, olijfolie, zout en peper goed zodat de bloemkool goed ‘ingevet’ is. Dit is belangrijk omdat anders de ‘droge’ stukjes bloemkool heel snel aanbranden. Bak het geheel ongeveer 15 minuten in de oven totdat de bloemkool een gouden kleur krijgt.

Kook ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking in de groentebouillon met een beetje olijfolie.

Laat de tofu goed uitleken en snij in kleine blokjes. Bestrooi met papirkapoeder, cayennepeper en oregando en bak het krokant in hete zonnebloemolie.

Voeg als het bloemkoolmengsel klaar is de couscous en de tofublokjes toe, meng het goed door en bak het geheel nog 5-10 minuten. Snij de peterselie fijn en strooi over het gerecht.

Voeg eventueel nog wat noten toe, voor wat extra bite.

(Uit: De groene garde van Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken & Anouk Wentink)

Advertenties