Warmoes (snijbiet) met tomaat en aardappels uit de oven

Voor 4:

– 5 el extra vierge olijfolie

– paar takjes tijm

– paar takjes rozemarijn

– 5 tenen knoflook

– 750 g aardappels

– 1 grote rode ui

– 600 g snijbiet (warmoes)

– 225 g kerstomaten

– 3 el kappertjes

– zout en peper uit de molen

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de olijfolie, zout, peper, tijmblaadjes, rozemarijn en uitgeperste knoflook in een kom.  Was de aardappels, snij ze ongeschild in dobbelstenen en schep door de kruidenolie. Snij de ui in grove stukken en voeg toe. Snij de snijbietstelen van het blad (hou de bladeren apart). Snij de stelen fijn en hussel dit door het mengsel. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en zet 45 minuten in de oven. Schep na een kwartier het mengsel even om en leg de tomaten erbovenop. Zet terug in de oven voor opnieuw 15 minuten. Snij de snijbietbladeren ondertussen fijn. Voeg dit samen met de kappertjes toe aan de ovenschotel voor het resterende kwartier.

(Uit: De groene garde van Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken & Anouk Wentink)

Advertenties