Gevulde koolrabi

Voor 4:

– 4 kleine koolrabi’s

– 1 ui

– 250 g champignons

– paar takjes kervel

– 5 el (soja)room

– zout en peper uit de molen

 

Schil de koolrabi’s en kook ze gaar (ongeveer 15-20 minuten).

Snipper ondertussen de ui en borstel de champignons schoon. Snij de champignons in plakjes. Bak de ui en champignons in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Hak de kervel fijn en meng dit door de room.

Hol de inmiddels gare koolrabi’s met een scherpe lepel uit en vul de koolrabi’s met het ui-champignonmengsel.

Schenk de kervelroom in een ingevette ovenschaal en voeg de koolrabi’s toe. Plaats voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Lekker met quinoa of lauwwarme aardappelsalade.

Tip: Gooi het vruchtvlees van de koolrabi’s niet weg. Samen met het kookvocht is het een heerlijke basis voor een groentenbouillon.

 

(Uit: De groene garde van Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken & Anouk Wentink)

Advertenties