Gegrilde halloumi met lentesalade

– 100 g sperziebonen

– half bosje raapstelen

– 75 g postelein

– 1 rode ui

– 1 el rode wijnazijn

– 5 el extra vierge olijfolie

– 1 handvol gele andijvie uit het hart van de krop

– 100 g frambozen

– 250 g halloumi

– zout en peper van de molen

 

Maak de sperziebonen, raapstelen en postelein goed schoon. Snij de rode ui fijn. Schep de rode ui om met de azijn en laat het 5 minuten marineren. Snij ondertussen de bonen schuin in kleine stukjes en kook ze in kokend water in ongeveer  3 minuten beetgaar. Voeg  na 5 minuten marineren aan het uimengsel 4 eetlepels olijfolie toe en breng het op smaak met zou ten peper.

Schep in een kom de bonen, andijvie, raapstelen en postelein om met de uiendressing.

Snij de frambozen fijn en schep ze erdoorheen. Verdeel de salade over 4 borden.

Snij de halloumi in plakken van een halve cm. Verhit de grillpan, strijk de resterende olijfolie op de halloumi en gril de kaas 3 minuten aan beide kanten. Schep de kaas met een spatel uit de pan op de salade.

Lekker met vers brood.

 

(Uit: De groene garde van Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken & Anouk Wentink)

Advertenties