Salade van radijs en tuinbonen

Voor 4:

– 500 g gedopte verse of diepvriestuinbonen

– 350 g kleine radijsjes

– 1/2 rode ui, in flinterdunne ringen

– 2 el fijngesneden koriander

– 30 g ingemaakte citroenschil, fijngesneden

– sap van 2 citroenen

– 2 el fijngesneden bladpeterselie

– 3 el olijfolie

– 1 tl gemalen komijnzaad

– 200 ml groene tahinsaus

– 4 dikke pitabroodjes

– zout en zwarte peper

Laat de tuinbonen in een pan met kokend water afhankelijk van het formaat 1-2 minuten koken. Giet ze af in een vergiet en spoel ze af in ruim koud water. Druk de bonen eventueel met uw vingertoppen uit het groene (witte) vlies.

Snij de radijzen elk in 6 partjes en meng ze met de tuinbonen, ui, koriander, ingemaakte citroen, citroensap, peterselie, olijfolie en komijn. Breng op smaak met zout en peper.

Stapel de salade als een berg aan de ene kant van elk bord, giet de tahinsaus in een kommetje en zet het naast de salade. Leg er een pitabroodje bij.

(Uit: Ottolenghi: Het kookboek van Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi)

Advertenties