Komkommersalade met maanzaad

Voor 4:

– 6 minikomkommers (of ongeveer 500 g gewone komkommer)

– 2 milde rode chilipepers, in dunne ringetjes

– 3 el grof gesneden koriander

– 60 ml wittewijnazijn of rijstazijn

– 125 ml zonnebloemolie

– 2 el maanzaad

– 2 el fijne kristalsuiker

– zout en zwarte peper

 

Snij de uiteinden van de komkommers af en gooi ze weg. Snij de komkommers schuin in plakken van 1 cm dik en 3-4 cm lang. (Als je gewone komkommers gebruikt, verwijder eventueel met een lepeltje de zaadlijsten.)

Vermeng alle ingrediënten in een schaal. Masseer de smaken met de hand in de komkommer. Proef en voeg naar smaak nog wat suiker en zout toe. De salade moet scherp en zout zijn, bijna als zoetzuur.

Giet als u de salade niet direct opdient, vlak voor het serveren een deel van het uitgelopen vocht eraf. Proef nog eens en dien hem op.

Tip: In vieren gesneden radijsjes geven veel kleur in, deze salade.

 

(Uit: Ottolenghi: Het kookboek van Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi)

Advertenties