Groene tahinsaus

– 150 ml tahin (dikke pasta van sesamzaad. Advies: gebruik geen tahin uit de natuurwinkel waarvoor de zaadjes ongepeld zijn. Deze is zwaar en overheersend. Gebruik een Grieks of Libanees merk, zoals Al-Yaman of Al-Wadi, te koop bij de Midden-Oosterse supermarkt)

– 150 ml water

– 80 ml citroensap

– 2 tenen knoflook, fijngehakt

– 1/2 tl zout

– 30 g bladpeterselie, fijngesneden als u de saus met de hand maakt

 

Klop in een kom de tahin met water, citroensap, knoflook en zout door elkaar. Het mengsel moet romig en glad zijn. Doe er als de saus te dik is, nog wat water bij. Roer de peterselie door de saus, proef en voeg zo nodig nog een beetje zout toe.

Maal als u de saus in een foodprocessor maakt alle ingrediënten behalve de peterselie glad. Voeg zo nodig nog wat water toe. Doe de peterselie erbij en laat de machine nog een seconde of twee draaien. Proef en breng op smaak met zout.

 

(Uit: Ottolenghi: Het kookboek van Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi)

Advertenties