Crèmesoep van knolselder en bonen met chermoula

Voor 4:

– 1 in blokjes gesneden knolselder van ongeveer 500 g

– een scheutje citroensap

– 2 fijngehakte stengels bleekselderij

– 1 fijngehakte ui

– 2 fijnghakte teentjes knoflook

– 2 el olijfolie

– 300 g grote gekookte witte bonen

– 1/2 tl zout

– 2 el crème fraîche indien gewenst

– 4 el chermoula

Dompel de blokjes knolselder in een kom koud water met het citroensap, zodat ze niet verkleuren.

Bak de bleekselder, de ui en de knoflook 10 minuten in de olijfolie tot ze zacht en doorzichtig worden, maar nog niet kleuren. Voeg de blokjes knolselder toe en laat nog 5 minuten verder bakken. Eindig met de witte bonen, 8 dl water en het zout. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken.

Mix het mengsel in een blender met de crème fraîche tot een mooi glad mengsel. Het wordt nog romiger als je het door een fijne zeef haalt. Breng op smaak.

Serveer deze soep lekker koud of gloeiend heet. Schep op elk bord een beetje chermoula.

(Uit: Vegalicious van Alice Hart)

Advertenties