Schorsenerenrösti

  • 500 gram schorseneren
  • 50 gram boter
  • 1 teentje fijn gehakte knoflook
  • 1 kleine chilipeper, fijn gehakt
  • 3 eetlepels fijn gehakte koriander
  • 2 ei, geklopt
  • 2 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Schil de schorseneren. Rasp de schorseneren grof. Zet een koekenpan op het vuur en doe 25 gram boter in de pan. Stoof de geraspte schorseneren in ongeveer 10 minuten gaar.

Meng in een kom de knoflook, koriander, zout en peper, 2 eieren en de bloem. Schep hier nu de gestoofde schorseneren door zodat de kruiden en schorseneren goed gemengd zijn. Maak 6 platte stevige rösti. Verwarm de koekenpan en smelt de olie met de boter. Pak een spatel en schep daarmee voorzichtig de rösti in de pan. Bak de rösti aan beide kanten 4 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Advertenties