Salade van schorseneren, aardappel en artisjok

  • salade-van-schorseneren-aardappel-en-artisjokharten500 gram schorseneren
  • 250 gram aardappels (vastkokend)
  • 6 artisjokharten (uit blik)
  • 2 eieren
  • bosje platte peterselie
  • olie
  • wijnazijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • peper
  • zout

 

Schil de aardappels en maak de schorseneren schoon. Breng de aardappels aan de kook en kook ze tot ze gaar zijn. Kook ook de schorseneren tot ze beetgaar zijn. Afhankelijk van de dikte duurt dit 10 tot 20 minuten. Kook 2 eieren goed hard.

Maak vinaigrette door in een kom 3 delen olie en 1 deel wijnazijn te mengen met een eetlepel grove mosterd en peper en zout. Laat een blikje artisjokharten uitlekken.

Meng in een schaal de aardappelen, schorseneren en artisjokharten tot het er mooi uit ziet. Giet de vinaigrette erover. Hak de hardgekookte eieren grof en bestrooi de kom ermee. Hak de peterselie fijn en strooi het over de salade.

 

(Uit: Groentenkookboek van Jane Grigson)

Advertenties