Quinoa met wortelen en koolrabi

– 1/4 l groentebouillon

– 125 g quinoa

– 250 g wortelen

– 1 koolrabi met mals groen

– 1 stevige peer

– 2 tl citroensap

– 1 ui

– 3 el olie

– versgemalen zwarte peper

– gemalen koriander

– 75 g mascarpone

– 2 el grofgehakte pompoenpitten

 

Breng de bouillon aan de kook en laat de quinoa daarin onder deksel ongeveer 10 minuten sudderen op een laag pitje.

Snij de wortelen en de koolrabi in fijne reepjes. Hak het groen van de koolrabi fijn. Verwijder het klokhuis van de peer, snij het vruchtvlees in stukjes en bedruip ze met citroensap.

Snij de ui in fijne dobbelsteentjes. Verhit de olie in de wok en braad daarin de ui aan. Roer er de reepjes wortel en koolrabi onder en fuit ze ongeveer 3 minuten mee terwijl u blijft roeren. Kruid met peper en koriander.

Meng er nu de quinoa en de stukjes peer onder en roerbak alles nog even. Breng op smaak. Serveer elke portie met een schep mascarpone en strooi er het kroen van de koolrabi en de pompoenpitten over.

 

(Uit: Vegetarische gerechten uit de wok, uitgeverij Deltas)

 

 

Advertenties