Gemarineerde rammenas-wortelsalade

– 200 g witte rammenas

– 50 g wortelen

– stukje citroenschil

– 2 el suiker

– 1/2 tl zout

– 1 dl rijstazijn of iets verdunde appelazijn

– 1 el citroensap

 

Schil de witte rammenas en snij deze in schijven van 5 cm dik. Snij elke schijf langs de as in plakjes en die weer in fijne reepjes. Doe hetzelfde met de reepjes. Of rasp de groenten met een keukenrobot of met een rasp.

Bestrooi de rammenas met 1 tl zout en laat 5 minuten trekken. Spoel het zout af, druk het vocht licht uit de rammenas en laat verder in een vergiet uitlekken. Doe hetzelfde met de wortel.

Snij het stukje citroenschil in fijne reepjes of rasp het.

Vermeng de ingrediënten voor de marinade met de citroenschil.

Knijp de rammenas en wortel nogmaals stevig uit en laat ze samen 1 uur marineren, schep alles af en toe om. Laat vlak voor het serveren nog iets uitlekken.

 

(Uit: De Japanse keuken van Kiyoko Konishi)

Advertenties