Zoetzure gemarineerde witte kool

Voor 6:

1/2 witte kool

– 100 ml ciderazijn

– 75 g fijne kristalsuiker

– flink bosje dille, fijngesneden

– 3 el zonnebloemolie

– 1 teen knoflook, fijngesneden

– 2 tl dille- of venkelzaad

– 2 tl mosterdzaad

– zout en zwarte peper

 

Snij de kool in vieren. Verwijder de harde kern en de dikke middennerven uit de bladeren. Snij de bladeren zeer fijn.

Verwarm de azijn in een pannetje op laag vuur en roer de suiker erdoor tot hij is opgelost. Laat dit afkoelen.

Snij de dille zeer fijn en voeg hem samen met de olie, knoflook, dille- en het mosterdzaad tot aan de zoete azijn. Besprenkel de kool met deze dressing.

Schep de kool over in een pot of afsluitbare plastic doos. Laat de marinade minstens een nacht intrekken zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Bewaar de zoetzure kool in een pot met schroefdeksel in de koelkast, zo blijft hij zeker twee tot drie weken goed.

 

(Uit: Vers uit de tuin van Sarah Raven)

 

Advertenties