Koolrabi ‘carpaccio’

Voor 4:

– 2 middelgrote of 3 kleine koolrabi’s

– ongeveer 50 g harde geitenkaas

– paar takjes tijm, alleen de blaadjes, gekneusd of grof gesneden

– sap van 1/2 citroen

– 2 el koolzaad of extra vergine olijfolie

– zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Schil de koolrabi en snij er met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van. Verdeel de plakjes over vier borden of een grote platte schaal waarbij je ze overlapt, zodat ze bijna de hele schaal bedekken.

Schaaf er met de dunschiller of kaasschaaf wat geitenkaas overheen. Je hoeft niet alle koolrabi met kaas te bedekken: 4 of 5 schaafsels per bord is genoeg.

Strooi er de tijm over, knijp er wat citroensap overheen en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en dien op.

 

(Uit: Vegi het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol van Hugh Frearnley Whittingstall)

 

Advertenties