Curry van boerenkool, champignons en kikkererwten

Voor 4:

– 1 kleine ui

– 2 tenen knoflook

– 1/2 tl kerriepoeder

– 15 g geraspte gember

– 1 gedroogd chilipepertje

– zout en zwarte peper

– 400 g gekookte kikkererwten

– 150 g kokosmelk

– 125 g champignons in kwarten

– 1 stengel citroengras

– 8 à 10 boerenkoolbladeren

– sap van 1/2 limoen

– sojasaus

– 1 el Thaise vissaus

 

Bak de fijngehakte ui en knoflook in wat olie op een matig vuur glazig. Voeg kerrie, gember, chili, zout en peper toe en roer alles een vijftal minuten om.

Voeg de kikkererwten en kokosmelk toe. Kneus het citroengras en voeg het ook toe. Laat alles een klein halfuur zacht sudderen, zodat de kokosmelk wel dikt maar niet te veel verdampt.

Bak ondertussen in een aparte pan op een hoog vuur de champignons. Verwijder de nerven uit de koolbladeren, snij ze in repen en blancheer ze kort in kokend gezouten water. Giet ze af en houd een kopje kookwater opzij.

Voeg de kool toe aan de kikkererwten en ook de champignons. Breng op smaak met limoensap, sojasaus, vissaus en eventueel nog peper en zout.

 

(recept van Dorien Knockaert in De Standaard Magazine van 09/02/2013)

Advertenties