Wortel-aardpeer-knolseldersoep

Voor 6-8 personen:

– 1 kleine ui, fijngesneden

– 1 el olijfolie

– 30 g boter

– 750 g aardperen

– 500 g wortels

– 250 g knolselder

– 1,5 l groentenbouillon

– zout en zwarte peper

– bosje peterselie, fijngesneden

– schepje yoghurt of crème fraîche

 

Bak de ui enkele minuten in de olie en boter zonder hem te laten kleuren.

Schil de aardperen, verwijder de knobbels en snij in blokjes. Schil de wortels en snij ze in schijfjes. Schil ook de knolselder en snij in blokjes. Voeg de groenten toe aan de pan en bak ze 5 minuten zonder ze te laten kleuren. Voeg de bouillon toe en laat de soep 20 minuten zachtjes trekken.

Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Voeg flink wat fijngesneden peterselie toe en serveer de soep met een schepje yoghurt of crème fraîche.

 

(Uit: Vers  uit de tuin van Sarah Raven)

Advertenties