Pastinaakcrumble met peperkoek en mosterdroom

Voor 4
– 1 kg pastinaken
– 1 l groentebouillon
– 100 g boter
– ½ tl gemalen kaneel
– ½ tl gemalen koriander
– 100 g amandelschilfers
– 50 g peperkoek
– 100 g verse broodkruimels
– 2 takjes tijm

Mosterdroom:
– 3 dl room
– ½ dl groentebouillon (van de pastinaken)
– 4 takjes tijm
– 2 el grove mosterd
– peper en zout

 

Schil de pastinaken en snij ze in de lengte in vieren. Blancheer 5 minuten in de groentebouillon. Laat goed uitlekken en schik in een vuurvaste schotel.

Smelt de boter. Mix de volgende 7 ingrediënten fijn in een foodprocessor, voeg de gesmolten boter toe en mix kort tot een kruimelig mengsel. Kruid met peper en zout. Hou apart.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de mosterdroom: laat de room, bouillon en tijm voor de helft inkoken. Kruid met de mosterd, peper en zout. Giet over de pastinaken en werk af met de peperkoekcrumble. Bak 25 à 30 minuten in de oven tot de crumble goudbruin en krokant is, en de pastinaken gaar.

Advertenties