Spruitjes met sjalotjes uit de oven

IMG_2788Voor 4:

– 400 g spruitjes, onderkant en buitenste blaadjes eraf, gehalveerd (of heel, bij kleintjes)

– 350 g sjalotjes, gepeld en gehalveerd

– 3 el koolzaadolie

– paar takjes tijm

– kneepje citroensap

– zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de spruitjes met de sjalotjes in een grote braadslede, besprenkel met olie, voeg peper en zout toe en schep om, zodat alles is bedekt met olie. Steek de takjes tijm ertussen.

Zet 35 minuten in de oven, schep halverwege een keer om, tot alles een beetje knapperig, gebruind en gekaramelliseerd is.

Knijp er wat citroensap over en bestrooi als je wilt met verse tijm. Dien op.

 

(Uit: Vegi het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol van Hugh Fearnley-Whittingstall)

 

Advertenties