In de oven gebakken bloemkool met citroen en paprikapoeder

Voor 4

– 1 middelgrote bloemkool, zonder bladeren

– 2 citroenen

– 3 el olijfolie

– 1/2 tl gerookte-paprikapoeder, pikant

– zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven op 220°C. Snij de bloemkool in middelgrote roosjes en spoel deze af, waarbij je iets van het aanhangende water aan de roosjes laat zitten. Doe ze in een grote braadslede, knijp er het sap van 1 van de citroenen overheen, besprenkel met olijfolie, voeg het paprikapoeder toe en wat zout en peper en schep alles om.

Snij de andere citroen in 6 partjes en leg deze tussen de bloemkool. Zet 25-30 minuten in de oven, schep halverwege een keer om, tot de roosjes licht beginnen te karamelliseren aan de randjes.

Knijp ook de partjes meegebakken citroen uit over de bloemkool en dien meteen op, bestrooid met wat zoutvlokken.

 

(Uit: Vegi het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol van Hugh Fearnley-Whittingstall)

 

Advertenties