Curry van bloemkool en kikkererwten

Voor 4-6

IMG_2786– 1 middelgrote bloemkool (ongeveer 800 g), zonder blad of stronk

– 2 el zonnebloemolie

– 3 uien, gesneden

– 4 teentjes knoflook, gesneden

– 1 tl versgeraspte gember

– 2 tl korianderpoeder

– 2 tl komijnpoeder

– flinke snuf gedroogde chilivlokken

– 2 steranijs

– 400 g pruimtomaten uit blik, gesneden

– 400 g kikkererwten uit blik, afgegoten en afgespoeld

– 2 tl garam masala

– flink handvol koriander, gesneden

– zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Verdeel de bloemkool in middelgrote roosjes. Doe ze in een grote pan, bedek met koud water, voeg wat zout toe en breng flink aan de kook. Hiervan wordt de bloemkool halfgaar. Neem meteen van het vuur, giet af en hou de roosjes warm in de pan.

Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote pan. Voeg de uien, knoflook en gember toe en fruit 10 minuten. Vaak roeren.

Voeg de koriander, komijn, chilivlokken, steranijs en wat zout en peper toe en bak 5 minuten mee.

Doe de tomaten en hun sap erbij, en de kikkererwten. Roer goed, en voeg dan de gekookte bloemkool toe. Schenk er zoveel koud water bij dat bijna alles onder water staat (100-200 ml) en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten zachtjes koken, roer een paar keer, tot de bloemkool gaar is.

Roer de garam masala en de helft van de gesneden koriander erdoor en kijk of er nog zout en peper nodig is. Dien op met de rest van de koriander eroverheen gestrooid en met rijst, platbrood of naanbrood.

 

(Uit: Vegi het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol van Hugh Fearnley-Whittingstall)

 

Advertenties