Schotse bouillon met groenten

Voor 8-10 personen:

-1 ui, in dunne ringen

– 1 prei, in dunne ringetjes

– 2 el olijfolie

– (lams)bouillon

– 100 g parelgort

– 1 kleine koolraap, in blokjes

– 2 kleine rapen, in blokjes

– 1 wortel, in blokjes

– 3 stengels, bleekselder, kleingesneden

– 200 g kool, fijngesneden

– flink bosje peterselie, kleingesneden

– zout en peper

 

Bak de ui en prei in de olijfolie zonder ze te laten kleuren. Schenk de bouillon erbij, voeg de parelgort toe en laat de soep een halfuur trekken.

Voeg de koolraap, raap, wortel en bleekselder toe en laat de soep nog een halfuur trekken.

Voeg 2 minuten voor je de soep serveert de kool toe. Voeg vlak voor je de soep op tafel zet de peterselie toe. Strooi er flink veel zout en peper over.

 

(Uit: Vers uit de tuin van Sarah Raven)

Advertenties