Schorsenerensalade

Voor 4:

– 700 g schorseneren

– beetje citroensap

– 1 tl zout

– bosje bladpeterselie, fijngesneden

Voor de dressing:

– 1 sjalot, fijngesneden

– 1 tl dijonmosterd

– 1 eierdooier

– 1 el citroensap

– 1 tl fijne kristalsuiker, of naar smaak

– 3 el extra vergine olijfolie

– 3 el zonnebloemolie

 

Boen de schorseneren schoon en schil ze. Snij ze in flinke stukken. Doe ze direct nadat je ze hebt geschild in een pan met ruim koud water waaraan je een kneepje citroensap (om verkleuren te voorkomen) en wat zout hebt toegevoegd. Breng dit aan de kook en kook ze net gaar.

Klop, terwijl je de schorseneren kookt, alle ingrediënten voor de dressing behalve de olie door elkaar met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg terwijl je blijft kloppen de olie in een dun straaltje toe. Voeg wat peper en zout toe.

Giet de schorseneren af als ze gaar zijn en laat ze enigszins afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Schenk de dressing erover uit.

Strooi flink veel fijngesneden peterselie over de salade.

 

(Uit: Vers uit de tuin van Sarah Raven)

Advertenties