Schorsenerenpuree

Voor 4:

– 500 g schorseneren (of haverwortel)

– 30 g boter

– 3 el room

– handje tijmtakjes, alleen de blaadjes, gesneden

– zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Schil de schorseneren, waarbij je ze meteen in een pan met water laat vallen, omdat ze heel snel verkleuren als ze eenmaal geschild zijn. Snij de wortels in grote stukken en doe ze terug in de pan. Doe zout bij het water dat net 1cm boven de groente uitkomt. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook 15-20 minuten tot de schorseneren helemaal gaar zijn. Giet af en bewaar het kookwater.

Doe de schorseneren in een blender, samen met de boter, room, rijm en flink wat zwarte peper. Draai er een dikke puree van. Je kunt de puree wat verdunnen met een scheutje kookwater, maar de puree is het lekkerst als hij heel stevig is. Kijk of er extra zout of peper nodig is. Dien meteen op. als bijgerecht of als voorafje met platbrood of geroosterd brood.

(Uit: Vegi het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol van Hugh Fearnley-Whittingstall)

Advertenties