Savooikool-koriandersoep

Voor 6 personen:

– 450 g uien

– 1/2 savooikool (ongeveer 400 g)

– 2 el olijfolie

– 2 rode of 4 groene Spaanse pepers, fijngesneden

– 4 tenen knoflook, fijngesneden

– ongeveer 5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden

– 2 el korianderzaad, gekneusd

– 800 ml groentebouillon

– 400 ml kokosmelk

– bosje koriander, fijngesneden

– sap van 3 limoenen

– zout en zwarte peper

 

Snij de uien fijn. Snij de kool zeer fijn. Verhit de olie in een pan en bak hierin de uien en kool enkele minuten op matig vuur. Voeg de pepers, knoflook, gember en het korianderzaad toe. Stoof de groenten nog 5 minuten onder af en toe omscheppen tot ze gaar zijn maar nog wel wat beet hebben.

Breng in een andere pan de bouillon aan de kook en voeg deze toe aan de groenten. Verwarm de soep 5 minuten op laag vuur en voeg de kokosmelk, de helft van het korianderblad, het limoensap en zout en peper naar smaak toe.

Strooi vlak voor het serveren nog wat koriander over de soep.

 

(Uit: Vers uit de tuin van Sarah Raven)

Advertenties