Risotto met pastinaak, mascarpone en salie

–          6 pollepels groentebouillon

–          40 g boter

–          2 el olijfolie

–          1 ui, fijngesnipperd

–          2 grote of 3 middelgrote pastinaken, geschild en grofgeraspt

–          6 blaadjes salie, fijngesnipperd

–          3 pollepels arborio rijst

–          Een goeie scheut witte wijn

–          2 el mascarpone, plus extra om op te dienen

–          60 g parmezaan, geraspt

–          150 g (baby)spinazie

Zet de groentebouillon op het vuur en hou warm. Smelt in een andere grote pot (met dikke bodem) de helft van de boter op middelhoog vuur en voeg de olijfolie,  ui, pastinaak en salie toe. Laat 5 minuutjes stoven tot de ui glazig is maar niet gebruind.

Voeg de rijst toe en roer goed om. Wacht een paar minuten tot de rijstkorrels goed warm zijn.

Voeg de witte wijn toe en laat koken tot het meeste ervan is verdampt. Voeg de warme bouillon toe en zet het deksel op de pot. Laat een kwartier zachtjes pruttelen. Zet het vuur af en voeg de rest van de boter, de parmezaan, spinazie en mascarpone toe. Roer tot alles goed is opgenomen. Kruid met peper en zout en serveer eventueel met een extra lepeltje mascarpone.

Advertenties