Wortelgroenten met appel en rozemarijn uit de oven

Voor 4:

– 1 kg gemengde wortelgroenten, zoals pastinaak, knolselderij, wortels, aardperen en aardappels

– 3 el koolzaad- of olijfolie

– 3 middelgrote of 2 grote knapperige, zurige appels, in achten gesneden zonder klokhuis, met schil

– paar takjes rozemarijn, in grove stukken

– zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Verwarm de oven voor op 190°C. Schil alle groenten en snij ze in middelgrote stukken. Leg ze op een grote bakplaat met de olie en wat zout en peper. Schep goed om en zet 35 minuten in de oven, halverwege een keer doorroer, tot de groenten gaar zijn en bruin beginnen te worden.

Voeg de appels en rozemarijn toe, schep door de wortelgewassen en zet nog 15-20 minuten in de oven, tot de appels goudkleurig zijn. Meteen opdienen.

 

(Uit: Vegi het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol van Hugh Fearnley-Whittingstall)

Advertenties