Broccolisalade met Aziatische dressing

voor 4:

– 1 grote stronk broccoli (ongeveer 500g)

– 1/2 teentje look

– 1 tl versgeraspte gember

– snufje suiker

– 1 el rijstazijn of ciderazijn

– 2 tl sojasaus

– 1 el sesamolie

– 2 tl sesamzaadjes

– 2-3 lente-uitjes, in dunne ringen

– zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en stoom of kook ze in licht gezouten water tot ze net gaar zijn maar nog wel knapperig (ongeveer 4-5 minuten).

Doe intussen de knoflook, gember, suiker en wat zout en peper in een vijzel en stamp tot een pasta. Roer de azijn, sojasaus en sesamolie erdoor.

Zodra de broccoli gaar is, giet je deze af in een vergiet en laat je de roosjes een paar minuten staan om uit te lekken en stomen. Schep om met de dressing terwijl de roosjes nog heet zijn. Doe ze in een schaal en zet weg om af te koelen.

Rooster de sesamzaadjes licht in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Als de broccoli is afgekoeld tot op kamertemperatuur strooi je er de lente-uitjes en het sesamzaad over en dien je de broccoli op.

 

(Uit: Vegi het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol van Hugh Fearnley-Whittingstall)

Advertenties