Salade van krulandijvie met warme seitan en walnoten

– 200 g seitan

– 1/2 krulandijvie

– 1 kleine (rode) ui

– 1 teentje look

– 2 sneden brood

– 2 el walnoten

– 3 el olijfolie

– sojasaus

– vinaigrette

– peper

Snipper de ui. Maak een vinaigrette en voeg er de gesnipperde ui aan toe. Laat de noten in de vinaigrette weken. Was de andijvie en verdeel hem over de borden. Snij de seitan in kleine stukjes (1/2 cm). Verhit 2 el olijfolie. Bak de seitan in de pan op een vrij hoog vuur. Kruid met sojasaus en peper. Haal de seitan uit de pan. Snijd het brood in dobbelsteentjes. Verhit 1 el olijfolie. Bak het brood. pers de look erover uit. Voeg de seitan bij het brood, warm goed op en schep het geheel op de salade. Overgiet met de vinaigrette.

(Uit: Bijzondere groentengids van Velt)

Advertenties