Quinoa met prei en pompoen

Voor 4

– 3 preien

– 500 – 600 g pompoen

– klontje boter

– 2 el koolzaad- of olijfolie

– paar takjes tijm, alleen de blaadjes

– 3 teentjes knoflook, fijngesneden

– 200 g quinoa

– flink hand bladpeterselie, grof gesneden

– kneep citroensap

– 50 g pijnboompitten

– zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Schil de pompoen, verwijder het zaad en snij in blokjes van 1 cm. Snij de preien in ringen van 1 cm. Verhit de boter en olie in een grote pan, voeg de pompoen, prei, tijm en wat zout en peper toe, doe het deksel op dan pan en bak 20 – 25 minuten zachtjes tot alles gaar is. Af en toe roeren.

Spoel intussen de quinoa goed af in water dat je steeds verschoont. Doe in een pan met een snuf zout en schenk er ruim koud water overheen. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 12 minuten zacht koken, of tot de quinoa gaar is maar nog steeds nootachtig, en de lange witte vliesjes van de zaadjes loskomen. Schenk in een zeef en laat  uitlekken en uitstomen om overbodig vocht af te voeren.

Voeg de uitgelekte quinoa toe aan de pompoen en prei, samen met de peterselie en het citroensap. Roer goed, proef en voeg meer zout en peper toe als dat nodig is. Dien op, bestrooid met de geroosterde pijnboompitten.

 

(Uit: Vegi het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol van Hugh Fearnley-Whittingstall)