Gemengde salade met warme pompoen, oesterzwammen en pecorino

– 150 g gemengde salade: roodlof, krulandijvie en rucola

– flink handvol kervelblaadjes en dillegroen

– 20 g pompoenpitten

– 400 g zoete pompoen (vb Hokkaido)

– 250 g oesterzwammen

– 80 g pecorino

– 2 el olijfolie

– snuifje tijm

– peper en zout

voor de vinaigrette:

– 2 el notenolie

– 2 el mayonaise

– 1 el citroensap

– peper

Rooster de pompoenpitten gedurende enkele tellen in een droge pan, op een zacht vuur, tot ze lichtjes opbollen en laat ze afkoelen. Roer al de ingrediënten goed samen voor de vinaigrette. Maak de groenten schoon en zorg dat de sla en de kruiden goed droog zijn. Schik op 4 borden een slabed. Snij vervolgens de pompoen in dikke lucifers en de oesterzwammen in reepjes. Verwarm een eetlepel olie en bak de pompoen snel goudbruin en gaar. Haal de pompoen uit de pan en houd warm. Verwarm opnieuw wat olie en bak de oesterzwammen om een hoog vuur; breng ze op smaak met tijm, peper en zout. Schenk nu een lepeltje saus over de salade en verdeel de pompoen en de oesterzwammen over de 4 borden. Schaaf of rasp de pecorino over de warme groenten. Garneer het geheel met de pompoenpitten en dien onmiddellijk op. Lekker met notenbrood.

(Uit: Bijzondere groentengids van Velt)

Advertenties