Rode kool, pastinaak, sinaasappel en dadels

Voor 2

 

– 1 grote of 2 kleine sinaasappels

– 1/4 kleine rode kool, hart verwijderd, fijngesneden of geraspt

– 1 kleine-middelgrote pastinaak, geschild en grof geraspt of in julienne gesneden

– 2 el extra vergine olijfolie

– 2 Medjool-dadels zonder pit, in plakjes

– paar takjes tijm, alleen de blaadjes, gesneden

– zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Snij de schil van de appelsien met een scherp mes en snij de partjes van tussen de vliesjes. Vang het sap op boven een kom. Als je klaar bent, knijp je wat overblijft uit boven datzelfde kommetje.

Doe de fijngesneden kool en geraspte pastinaak in een andere schaal, voeg het sinaasappelsap toe en sprenkel er de olijfolie over. voeg wat zout en peper toe, schep alles met je handen om en verdeel over de borden.

Leg de sinaasappelpartjes en de plakjes dadel erbovenop en werk af met tijmblaadjes.

Advertenties