Rode bieten-sinaasappelsalade

–          2 rode bieten

–          2 zoete aardappels

–          1 grote  wortel, geraspt

–          Handvol peterselie

–          Handvol munt

–          Sap en geraspte schil van 1 sinaasappel

–          Stukje verse gember, geschild en geraspt

–          1/4tl komijn

–          1/4tl kaneel

–          4el olijfolie

–          1tl oranjebloesemwater

–          2tl balsamico

–          Peper en zout

 

Aardappels schillen en in blokjes snijden, in water bewaren. Bieten koken in de schil, na ongeveer 15’ (afhankelijk van de grootte van de bietjes), zoete aardappels toevoegen en nog ongeveer 10’ koken tot alles gaar is.

Bieten en aardappels afgieten, laten afkoelen en dan mengen met de wortel en de verse kruiden.

Alle overige ingrediënten tot dressing kloppen en de groentjes mee overgieten.

Advertenties