Bietenrisotto met dille en venkel

–          500g rauwe bieten

–          3 el olijfolie

–          1ui, fijngesneden

–          300g venkel, kleingesneden

–          2 tenen knoflook, fijngesneden

–          450g risottorijst

–          1,75l kokendhete groentebouillon

–          Klein bosje dille, fijngesneden

–          80g geitenkaas

–          Peper en zout

Was de bieten maar schil ze niet. Wikkel in aluminiumfolie en rooster ze 1 uur in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen. Schil ze en snijd ze in blokjes van 1-2 cm.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, venkel en knoflook enkele minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en schep hem om in de olie. Voeg de hete bouillon toe, zet het deksel op de pot, draai het vuur zacht en laat 15 minuten koken.

Voeg de bieten, dille en geitenkaas toe. Breng op smaak met peper en zout.

Advertenties