Bietenrelish

–          300g rauwe bieten

–          1tl komijnzaad

–          Olijfolie

–          1el geraspte mierikswortel

–          Stuk gember, geschild en geraspt (hoeveelheid naar smaak, mag veel zijn)

–          100ml rode wijn

–          100ml rodewijnazijn

–          Geraspte schil en sap van 1 sinaasappel

–          1 ½ el lichtbruine basterdsuiker

–          Zout

Schil de bieten en rasp ze. Rooster de komijn even in een droge pan en strooi ze op een bord.

Schenk een klein scheutje olie in de pan en voeg de geraspte bieten met de mierikswortel en gember toe. Schep de bieten hiermee om.

Voeg de geroosterde komijn en de overige ingrediënten toe. Strooi er zout naar smaak over. Laat het bietenmengsel 2-3 minuten zachtjes koken. Schep het met een schuimspaan over in een schone, warme pot.

Deze relish blijft zeker 2 tot 3 weken goed in de koelkast. Lekker bij gerookte vis, ham en koude kalkoen.

Advertenties