Venkelsoep met bietjes, sinaasappel en grissini

– 500 g gaargekookte bietjes (mooie stengels en mooi loof, grof gehakt)

– 1 rode ui

– 1 venkelknol

– 2 el olijfolie

– 1 tl venkelzaadjes

– 1 liter groentebouillon

– 2 el sinaasappelsap

– peper en zout

 

Snij 1 bietje in dunne strookje. Pureer de rest van de bietjes in de keukenmachine. Snipper de ui, bewaar wat venkelgroen ter garnering en hak de venkel fijn. Bak ui en venkel glazig in de olie in een stevige soeppan. Pof de venkelzaadjes in een droge koekenpan tot ze springen en voeg ze toe aan het mengsel van venkel en ui. Verhit de bouillon, giet deze in de soeppan en laat de soep 5-10 minuten koken. Voeg de bietenpuree toe en warm deze door. Breng de soep op smaak met peper, sinaasappelsap en zout. Gerneer met de reepjes biet, bietenstengels en loof en venkelgroen en serveer met grissini.

(Uit: Groente van Alma Huisken)

Advertenties