Gestoofde boerenkool met champignons

– 1 el olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 1 teentje knoflook, gehakt

– 250 g champignons, in kleine stukjes

– 500 g boerenkool, gewassen en fijngesneden

– 2 el droge witte wijn

– 100 ml groentebouillon

– 1 tomaat, zaadlijst verwijderd en in reepjes

– 2 el walnoten, grof gehakt

– zout en peper

 

Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Roer de champignons erdoor en bak ongeveer 1 minuut mee.

Voeg de boerenkool, witte wijn en bouillon toe, roer goed door en laat ongeveer 30 minuten op laag vuur stoven met het deksel op de pan.

Schep vlak voor het serveren de reepjes tomaat en de waqlnoten door de boerenkool en voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip: Boerenkool slinkt veel, maar laat opvallend weinig vocht los. Pas dus op voor aanbranden.

 

(Uit: Eigentijdse en veelzijdige recepten met groente van Thea Spierings)

Advertenties