Boerenkool in knoflook-citroensaus

– 1 verse boerenkool

– 125 g ongezouten boter

– sap en 2 tl rasp van 1 onbespoten citroen

– 2 grote, fijngehakte knoflooktenen

– 2 el lijnzaad

– zout en versgemalen peper

 

Verwijder de harde nerven van de boerenkool. Scheur de bladeren in stukken van ongeveer 5cm. Breng een ruime pan lichtgezouten water aan de kook en werp de kool erin. Kook deze in 5-8 minuten gaar en laat de greonte goed uitlekken.

Intussen: smelt de boter op zacht vuur en voeg knoflook, citroensap- en rasp toe. Pof het lijnzaad tot het springt in een droge koekenpan. Roer de gare boerenkool luchtig door de botercitroensaus, bestrooi het gerecht met lijnzaad en serveer het direct. Erg lekker bij tagliatelle of gierst, bedropen met boter en belegd met grote krullen Spaanse manchegokaas.

(Uit: Groente van Alma Huisken)

Advertenties