Verse maïssoep

– 3 verse maïskolven

– 1 el olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 1 teentje knoflook, fijngehakt

– 1 rode chilipeper, in dunne ringen

– 750 ml groentebouillon

– 250 ml room

– 1 rode paprika, in blokjes

– klein handje peterselie, fijngehakt

– 50 g feta

 

Verwijder de bladeren en draden van de maïs. Houd de kolven schuin en snijd de korrels van boven naar beneden met een scherp mes af.

Maak de maïs fijn in de keukenmachine.

Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, knoflook en chilipeper kort aan, roer de maïspulp erdoor en blus af met de bouillon. Breng aan de kook.

Zet het vuur laag en laat 10 minuten trekken.

Giet de soep door een zeef en schenk weer terug in de pan. Roer de room, paprika en peterselie erdoor en warm goed door.

Serveer in 4 diepe borden en verdeel de feta erover.

(Uit: Eigentijdse en veelzijdige recepten met groente van Thea Spierings)

Advertenties