Spaansepeperjam

voor 6 potjes:

– 500g zeer rijpe tomaten

– 4 tenen look, gepeld

– 4 grote rode Spaanse pepers

– 6 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes

– 300 g bruine basterdsuiker

– 2 el Thaise vissaus

– 100 ml rodewijnazijn

 

Meng de helft van de tomaten met de knoflook, pepers en gember in de keukenmachine. Giet het mengsel in een koekenpan met dikke bodem. Voeg de suiker, vissaus en azijn toe en breng alles al roerend aan de kook. Draai het vuur lager.

Snijd de overige tomaten in kleine blokjes en voeg ze aan de pan toe. Laat het geheel 30-40 minuten zachtjes koken onder af en toe doorroeren. Het mengsel zal iets donkerder kleuren en stroperig worden.

Schep het mengsel over in warme, droge, gesteriliseerde potjes en sluit ze direct af terwijl de jam nog warm is. Hoe langer je deze jam bewaart, hoe heter hij wordt. Hij blijft in de koelkast ongeveer 3 maanden houdbaar.

 

(Uit: Vers uit de tuin van Sarah Raven)

Advertenties