Maïsblini’s

– 100 g ricotta

– 2 eieren, losgeroerd

– korrels van 2 maïskolven, met een scherp mes van de kolf gehaald

– 50 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd

– 1 rode Spaanse peper, fijngesneden

– 2 flinke handenvol fijngesneden koriander

– zout en zwarte peper

– boter en olijfolie, om in te bakken

Doe de ricotta in een schaal met de eieren, maïs, bloem, koriander, zout en peper en eventueel de Spaanse peper. Meng het geheel goed door elkaar en laat het 15-20 minuten staan.

Smelt de boter of olie in een pan met zware bodem en schep lepels van het mengsel in de pan als de boter heet is. keer de blini’s zodra ze mooi bruin zijn geworden en bak nu ook de andere kant.

Serveer ze met gegrilde zalm of tonijn, een schepje zure room en een dot Peperjam. Heerlijk met een groene salade.

(Uit: Vers uit de tuin van Sarah Raven)

Advertenties