Zomerse andijviestamppot

–       1 kilo aardappelen

–       400 gram andijvie

–       250 gram kerstomaatjes

–       1dl melk

–       beetje paneermeel

–       1 bolletjes  mozarella

–       1 teentje knoflook

–       4 eetlepels tomatentapenade

–       500 gram gehakt

–       3 eetlepels olijfolie

Snijd de mozzarella in blokjes. Pel de knoflook en pers hem uit boven een kom. Meng er het paneermeel, gehakt, mozzarella, 2 eetlepels tapenade en zout door. Vorm 8 mooie ballen van het mengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ballen rondom bruin en laat ze 20 minuten op laag vuur garen.

Kook de aardappelen gaar in 20 minuten, voeg de melk toe en stamp tot puree. Snijd de andijvie in smalle repen en voeg toe aan de warme puree. Breng het op smaak met zout en meng het goed door elkaar.

Halveer de tomaatjes. Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze warm. Bak de tomaatjes 1 minuut in het achter gebleven bakvet en voeg de rest van de tapenade toe. Serveer de stamppot met gehaktballen en tomatensaus.

Advertenties