Tuinmelde met rozijnen en pijnboompitten

–      500 gram jonge blaadjes tuinmelde (of anders spinazie)

–      1 rode ui

–      3 eetlepels pijnboompitten

–      1 eetlepel olijfolie

–      1 teentje knoflook, geperst

–      2 eetlepels grote gele rozijnen

–      zout en peper

Was de blaadjes melde en snij ze in dikke repen. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Doe de pijnboompitten in een droge koekenpan en rooster ze op middelhoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat op keukenpapier afkoelen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen en het teentje geperste knoflook op middelhoog vuur ongeveer 1 minuut. Voeg dan de melde met het aanhangend water toe en de rozijnen. Roer om en doe het deksel op de pan. Stoof zo een paar minuten tot de melde is geslonken en zacht wordt. Meng de pijnboompitten erdoor en maak op smaak met zout en peper. Serveer direct, met pasta of rijst. Ook lekker om in plaats van melde spinazie te gebruiken of snijbiet.

 

Advertenties