Salade met linzen, komkommers en radijzen

–       250g gekookte linzen

–       2 komkommers

–       1 bosje radijzen

–       1 bosje bieslook

–       1 bosje kervel

–       1 eetlepel mosterd

–       4 eetlepels olijfolie

–       2 eetlepels sherryazijn

–       zout

–       versgemalen peper
Laat de linzen uitlekken, maar hou wel enkele lepels van het vocht.
Was de komkommers en snij ze in dobbelsteentjes. Bestrooi die royaal met zout en laat ze uitlekken in een zeef.
Maak de radijzen schoon en snij ze in schijfjes.
Versnipper het bieslook en stroop de blaadjes kervel af.
Doe de linzen in een grote kom, samen met de komkommer, de radijzen en het bieslook.
Meng in een kleinere kom de mosterd met het linzenvocht, de olie en de azijn. Breng op smaak met zout en peper.
Giet deze saus over de salade. Meng goed dooreen en werk af met de plukjes kervel.

Advertenties