Tuinbonen met ham (Fave al prosciutto)

Voor 4 personen

–          2 kg verse gedopte tuinbonen

–          40g boter

–          100g gekookte ham, in blokjes

–          1 ui, gehakt

–          1 wortel, gehakt

–          200ml vleesbouillon

–          1 takje platte peterselie, gehakt

–          Zout en peper

Doe de bonen in een pan, giet er zoveel water bij dat ze onder staan, breng aan de kook en laat 10 minuten koken.

Smelt ondertussen de helft van de boter in een andere pan, voeg de ham, ui en wortel toe en bak 5 minuten; roer af en toe. Giet de bonen af en voeg toe aan het hammengsel, giet de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat pruttelen tot de saus heel dik is. Roer dan de resterende boter erdoor. Schep in een warme serveerschaal en bestrooi met de peterselie.

(Uit: De Zomer van De Zilveren Lepel)

Advertenties