Bonensalade met zaden en kruiden

Voor 4 personen

–          250 g snijbonen

–          250 g peultjes

–          250 g erwten

–          2 tl korianderzaad

–          1 tl mosterdzaad

–          3 el olijfolie

–          1 tl nigellazaad (zwart zaad van juffertje in ’t groen, kan vervangen worden door zwarte sesamzaad of desnoods weggelaten)

–          3 lente-uitjes

–          1 rode chilipeper zonder de zaadjes

–          Geraspte schil van 1 citroen

–          Dragon

–          Lavas

–          Basilicum

–          Peterselie

–          Bieslook

Kook de snijboontjes in ruim water met zout een minuut of vijf. Schep de bonen eruit en laat er even wat koud water over lopen om het koken te stoppen. Kook in hetzelfde water en op dezelfde manier de peultjes, twee minuten. Doe daarna de (diepvries)doperwten 3 minuten in het kokende water en giet ze af. Doe alle bonen bij elkaar.

Rooster het korianderzaad en het mosterdzaad in een droog koekenpannetje tot het mosterdzaad begint te springen. Doe de zaden bij de groenten.

Hak de chilipeper en de lente-ui fijn, hak ook de kruiden fijn en doe ze bij de bonen met een snuf zout. Rasp de citroenschil boven de schaal, hussel nog eens goed en dien op.

Advertenties