Snijbiet-fetapakketjes

Voor 12 pakketjes

–          1 prei, fijngesneden

–          25g boter

–          200g snijbiet (alleen het blad), fijngesneden

–          200g feta, helft verkruimeld, helft in blokjes

–          100g Parmezaanse kaas, geraspt

–          1 ei, losgeroerd

–          Zout en zwarte peper

–          1 pakje filodeeg (45 x 20cm)

–          Gesmolten boter

–          Enkele sesamzaadjes

Bak de prei in de boter zacht. Was en droog de snijbiet zorgvuldig en bak hem een paar minuten met de prei mee. Neem de pan van het vuur en voeg de verbrokkelde feta, Parmezaanse kaas, het ei en de kruiden toe. Meng alles goed door elkaar.

Neem een plakje filodeeg en snijd het in stroken van 10cm breed. Bestrijk ze aan een kant met gesmolten boter. Leg een eetlepel van het mengsel in de rechterbovenhoek van een strook. Vouw hem tot een driehoekje om. Vouw hem opnieuw om tot je aan het einde van de strook een driehoekig pakketje hebt dat uit verschillende lagen bestaat.

Verwarm de oven voor tot 200°C. de pakketjes zien er nog mooier uit als je ze met sesamzaadjes bestrooit. Bestrijk ze licht met boter en doop ze in de sesamzaadjes.

Bak de pakketjes 10-15 minuten in de hete oven tot ze goudbruin zijn.

(Uit: Vers uit de tuin van Sarah Raven)

Advertenties