Wok met spitskool en cashewnoten

Voor 4 personen

–          (400g wit van kip, in blokjes) of tofu of iets anders

–          500g spitskool

–          1 paprika

–          1 prei

–          150g sojascheuten

–          1cm gemberwortel, geraspt

–          1 teentje knoflook, geperst

–          1 Spaanse peper

–          1 tl kerriepoeder of –pasta

–          Een weinig komijn

–          Sojasaus

–          100g cashewnoten

Versnipper de kool. Snij de paprika en de gewassen prei in reepjes. Haal de roosjes van de broccoli. Was de sojascheuten en laat uitlekken.

Verhit wat olie in een wok, voeg de versneden Spaanse peper, kerrie, komijn en geperste knoflook toe. Laat even bakken. Voeg de kip toe en laat meebakken. Voeg de prei en paprika toe en shcep om. Voeg de spitskool en broccoli toe en roerbak de groenten beetgaar. Voeg 2 minuten voor het einde de sojascheuten toe. Breng op smaak met sojasaus en eventueel wat zout en bestrooi met geroosterde cashewnoten.

Advertenties