Oosterse spitskoolsoep

Voor 4 personen

–          350g spitskool

–        (150g zeeduivel) facultatief

–          40g boter

–          2 tl kerriepoeder

–          40 g bloem

–          1 l gevogeltebouillon

–          1 el sojasaus

–          Versnipperde peterselie en bieslook

Versnipper de kool en doe in een pan met een bodem water. Kruid met een weinig peper en zout en stoof 10 minuten onder deksel.

Smelt de boter, voeg het kerriepoeder toe, roer even om en doe de bloem in de pan. Laat al roerend even bakken en voeg de bouillon toe. Blijf roeren tot het vocht licht gebonden is. Voeg de kool toe en breng op smaak met de sojasaus. Laat 30 minuten sudderen en zet de staafmixer in de soep.

Versnijd de zeeduivel en bak in een grillpan. Verdeel de soep over kommetjes en voeg de zeeduivel toe.

Advertenties