Wortels Bejuja

Voor 4 personen

–          4 el plantaardige olie

–          700g wortels, in schijfjes

–          4 tenen knoflook, fijngesneden

–          5cm verse gemberwortel, geschild en geraspt

–          1 tl maanzaad

–          1 tl gemalen kurkuma

–          2 tl gemalen komijn

–          2 tl gemalen korianderzaad

–          1 Spaanse peper, zaad verwijderd en fijngesneden

–          1 tl zout

–          Flink handvol fijngesneden koriander

–          Yoghurt om erbij te serveren

Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels hierin 10 min. Schep ze om met de knoflook, gember en het maanzaad. Bak ze nog enkele minuten.

Voeg de kurkuma, komijn, het korianderzaad, de Spaanse peper en het zout toe. Bak de wortels tot ze gaar zijn, op heel laag vuur, zodat ze niet aanbranden.

Schep de wortels ten slotte om met de fijngesneden koriander en serveer ze met een schaaltje yoghurt.

(Uit: Vers uit de tuin van Sarah Raven)

Advertenties