Wortelcake met druiven en honing

Voor 6-8 personen

–          275g bloem

–          1 tl zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)

–          2 tl bakpoeder

–          175g geraspte wortels

–          4 el honing

–          100 ml sinaasappelsap

–          3 eieren, losgeroerd

–          175 ml zonnebloemolie

–          1 tl maanzaad

–          ½ tl kaneel

–          ½ tl zout

–          Klein trosje (110g) pitloze groene druiven, zo nodig doormidden gesneden

Voor de mascarponeroom

–          250 g mascarpone

–          1 el poedersuiker

–          Enkele druppels vanille-essence

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem en rand van een springvorm van 22-23cm doorsnede met bakpapier.

Zeef de bloem met het zuiveringszout en bakpoeder in een grote kom. Meng er alle overige ingrediënten behalve de druiven door. Vouw dan de druiven door het beslag en schenk dit in de bakvorm.

Bak de cake ongeveer 1 ½ uur en dek hem na 1 uur af met aluminiumfolie. De cake is klaar als een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt.

Roer de mascarpone en poedersuiker door elkaar. Klop de vanille-essence erdoor. Serveer de cake in punten en geef er een flinke schep mascarponeroom bij.

(Uit: Vers uit de tuin van Sarah Raven)

Advertenties